Övre Slottsgatan 1

Byggd 1762

Clasonska gården

En välkänd Uppsalagård som inte bara är ett stycke kulturhistoria, utan även en funktionell kontorsbyggnad med ett särklassigt läge. Huset, som ligger mitt emot Carolina Rediviva, erbjuder fräscha arbetsplatser med slottet, eller grönskande Odinslund och domkyrkan, i blickfånget utanför fönstren. Invändigt har t ex en ny hiss installerats under de renoveringsarbeten som genomförts under 2000-talet.

Läge/kommunikationer

Utsökt läge i hjärtat av Uppsalas fina gamla kulturmiljöer och samtidigt nära centrums stora utbud av affärer, restauranger o.s.v. Till stora torget promenerar man på några minuter och till Resecentrum, med tåg och regionalbussar, går man på ca 10 minuter. Därifrån tar man sig lätt till Stockholm på ca 40 minuter via de pendeltåg som avgår flera gånger i timman mot Arlanda och Stockholm

Historik

Clasonska gården uppfördes år 1762 som posthus för Uppsala Stad. Övervåningen var bostad för postinspektören medan postens expedition återfanns på bottenvåningen. Postdiligenserna parkerades i vagnshus ute på gården. När posten flyttade ur huset 1873 köptes fastigheten av Edvard Clason, sedermera professor vid universitetet. Gården, som byggts om vid ett flertal tillfällen, ägdes av familjen Clason fram till 1965 då huset såldes till Universitetet.

Fastighetsförvaltare
Anna Hedman
YG1tYC1nZGNsYG0/dGBlLXJk
018 - 471 75 34
070 - 389 55 80
Felanmälan

Vid akuta ärenden ring

018 - 14 30 20