Din donation idag kan ändra allt imorgon.

Vid Uppsala universitet bedrivs forskning och utbildning för en bättre värld. Det stöd som tillkommer från våra donatorer kan vara det som får ett projekt att nå den allra högsta internationella nivån.

Antibiotika, batterier eller egyptiska mumier?

Vad ligger dig närmast om hjärtat? Vid Uppsala universitet hittar du projekt inom allt från antibiotikaresistens, och artificiell intelligens till mänskliga rättigheter, ekonomisk historia och affärsjuridik. Ja, och såklart mycket mer än så. Oavsett om du hittat ett specifikt projekt eller vill ge ditt stöd som en stipendiefond eller till akademiska verksamheten i allmänhet så är ditt bidrag idag det som kan göra all skillnad imorgon.

Vi förvaltar i dag 609 stiftelser med anknytning till Uppsala universitet. Grunden för dessa är donationer givna till universitetet från 1620-talet och framåt. De donationer som getts har dels haft som ändamål att stödja viss forskning eller annan verksamhet inom universitetet, dels att stimulera enskilda individer till studier vid Uppsala universitet.

Har du frågor om stiftelser eller hur man donerar medel till Uppsala universitet kontakta gärna oss:

Linn Fischer
a2htbS1laHJiZ2RxP3RgZS1yZA==
070-205 04 12


Mer information om stiftelser finns på sidan Stiftelser.

Donera till Uppsala universitet

Universitetet samarbetar med privatpersoner, företag och andra organisationer för att med forskning, utbildning och kultur göra världen lite bättre. Du kan bidra på många olika sätt. Läs mer om hur på www.uu.se/stod-uu/donera

Har du bestämt dig och vill veta mer?

Vet du redan hur och till vad du vill ge din donation eller vill du veta mer om hur det fungerar? Då kan du ta kontakt med Development Office som arbetar med gåvor och donationer, sponsrings- och alumnfrågor för universitetet. Mejla gärna frågor om gåvor och donationer till Y2R1ZGtub2xkbXM/dGBjbC10dC1yZA==

Aktuellt