; ;

Uppsalas största fasadmålning?


Flera fastighetsägare har bidragit till att öka trivseln på Påvel Snickares gränd. Uppsala Akademiförvaltning, Vasakronan, Masmästaren och Castellum har varit med och samfinansierat en serie åtgärder i gränden som sträcker sig mellan Dragarbrunnsgatan och Svartbäcksgatan.

En ny belysning som kan skifta i färg monterades före vintern över gränden tillsammans med Uppsala kommun och sprider nu ett behagligt sken under dygnets mörka timmar – till stor glädje för många Uppsalabor som tidigare uppfattat gränden som inte särskilt lockande.

En stor fasadmålning har skapats i gränden. Motivet är framtaget av konstnären Charlie Granberg som tidigare gjort sig känd för en stor satsning av fasadmålningar i Ljusdal som fick stor uppmärksamhet för några år sedan. I Påvel Snickares gränd har nu skapats en stor och färgglad gobeläng med stark anknytning till staden och dess historia.

Påvel Snickares gränd har anor tillbaka till medeltiden, och lär ha fått sitt namn efter Påvel Pedersson Snickare som bodde här i en gård på sent 1500-tal.

Mer information om projektet kontakta:
Uppsala Akademiförvaltning. Torbjörn Axelsson   070 3994529
Castellum. Robert Ahlstedt   070 6553557
Vasakronan. Karin Berg    070 8803853
Masmästaren. Olle Fornaeus  070 3284096