Skandalhuset7866 (002).jpeg

Skandalhuset

Just nu bygger vi 50 lägenheter på en av Uppsalas mest attraktiva adresser, S:t Olofsgatan 10.
Här skapar vi moderna hyreslägenheter, där stora sällskapsytor tillsammans med den höga takhöjden utgör ett attraktivt alternativ till den nyproduktion av bostäder som sker i Uppsala.

Lägenheterna på plan 2-6 har genomgående en klassisk interiör där vi lyfter fram husets ursprungliga utformning och karaktär med profilerade snickerier, spegeldörrar och en kulörsättning som inspirerats av jugendepoken.

De två översta våningarna, plan 7-8, som tillkommit senare har en modernare känsla och en fantastiskt utsikt mot domkyrkan och universitetshuset.

Lägenheterna kommer att förmedlas via bostadskön. Om du inte redan står i kön kan du registrera dig här.
Uthyrningsprocessen kommer starta under sommaren 2019 och anställda inom Uppsala universitet kommer att ha förtur till lägenheterna.
Inflyttningen planeras ske i början av 2020.

Mer information kommer under juni 2019.


Varför kallas huset för Skandalhuset?

Grosshandlare Beskow lät uppföra ”skandalhuset” mellan 1906 och 1910 efter ritningar av arkitekterna Victor Dorph och Anders Höög. Skandalen ska ha bestått i att man hade fräckheten att bygga ett hus som var högre än universitetshuset på andra sidan gatan. Med stora paradvåningar till på köpet. Numera utmärker sig nog huset i första hand som ett gott exempel på det tidiga 1900-talets storstilade byggnadskonst.