; ;
La-Sunnersta-Gård-bild-4.jpg

Studentlägenheter

 

Lilla Sunnersta

Lilla Sunnersta är ett bostadsområde med egna lägenheter för dig som studerar vid universiteten i Uppsala.
 
Totalt finns 220 lägenheter i Lilla Sunnersta. De låga tvåvåningshusen ligger i grupper runt små gårdar som öppnar sig mot väster och söder för att släppa in mycket sol och ljus. Här bor du i ett grönt område med träd, buskar och en stark känsla av lantlig idyll.

Lägenheterna är välplanerade och fräscha. Alla lägenheter har ett litet och välplanerat pentry med spis, kyl och frys. Lägenheternas storlek varierar från små praktiska ettor till lite rymligare treor. I lägenheten finns uttag för fiberanslutning.

Du betalar hyra för 12 månader och har en uppsägningstid på 2 månader.

Här får du ett eget boende med stora möjligheter.

För dig som har familj erbjuder Lilla Sunnersta ett bra boende också för barnen. Här finns lekplats och det är nära till både dagis och skolor. I Lilla Sunnersta bor du nära centrum, fakulteter och universitet. Dessutom stannar bussen precis intill husen och det finns gott om parkeringsplatser.

Klicka här för att se planskisser.

Klicka här för att se bilder på lägenheterna.

 

 

Gustaf Kjellbergs väg 13

Denna vackra byggnad, som en gång i tiden var mentalsjukhus och allmänt kallades för ”kvinnostormen”, omvandlades till bostadshus med moderna lägenheter i mitten av 1990-talet.

Den fina parkmiljön, med t ex fullvuxna ekar och planteringar, har dock i stor utsträckning bevarats från förr. Idag inrymmer fastigheten 41 studentlägenheter där modern standard förenas med det tidiga 1900-talets gedigna byggnadsmaterial, generösa takhöjd, och eleganta fönsterpartier. Goda parkeringsmöjligheter finns, liksom moderna hissar, tvättstugor, IT-installationer o.s.v.

Du betalar hyra för 12 månader och har en uppsägningstid på 2 månader.

Kronparken, strax söder om expansiva Gluntenområdet, ligger utmärkt beläget i ett idylliskt parkområde med smidig närhet till Uppsala city. Naturmässigt fina omgivningar nära Fyrisån och trevliga strövområden.
Goda kommunikationer – utmärkt pendlarläge via Kungsängsleden till E4:an och täta förbindelser med Uppsala city och Resecentrum via ett antal busslinjer.
Väl utbyggda gång- och cykelvägar, man cyklar till stadskärnan på ca 10 minuter. Dagis och skolor finns i närområdet.

Lantbruksuniversitetet, Ångströmslaboratoriet, Glunten, Polacksbacken, BMC och Akademiska sjukhuset ligger inom gångavstånd.

Länk till planskisser för Gustav Kjellbergs väg 13.